FacebookTwitterLinkedin

Εγγραφείτε στο site μας!

Ασφαλιστικά Νέα

ΕΣΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΊΖΕΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΣΑΣ;

Εσείς γνωρίζετε πόσο κοστίζει η ασφάλιση του σπιτιού σας; Απο  το www.insurancedaily.gr Μπορεί ο σεισμός στη Λευκάδα να ξυπνά εφιαλτικές μνήμες όμως ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τασπίτια μας δεν είναι ο Εγκέλαδος, αλλά τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Γνωρίζατε ότι το κόστοςασφάλισης ενός σπιτιού από τέτοια φαινόμενα ισοδυναμεί σχεδόν με 3 καφέδες το μήνα;Όσο και αν ακούγεται περίεργο, ο σημαντικότερος κίνδυνος – αν και δεν είναι καινούργιος – δημιουργεί μιανέα πραγματικότητα και ακούει στο όνομα «ακραία καιρικά φαινόμενα».Με τον όρο ακραία καιρικά ..

Πρέπει να εξασφαλίσεις τη σύνταξή σου.

Τελευταία η είδηση είναι παντού. Κόβουν τις συντάξεις! Τέλος οι επικουρικές! Μία σύνταξη θα παίρνεις και αυτή στα 360 ευρώ. Τέρμα οι συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ.   του Νίκου Μωράκη                              Ταράζεσαι, ανησυχείς και μπαίνεις σε διάφορα sites και αρχίζεις να το ψάχνεις. Ακούς τον Υπουργό να μασάει τα λόγια του, διαβάζεις και το πόρισμα της επιτροπής σοφών. Δεν βγάζεις νόημα. Μπερδεύεσαι ακόμα πιο πολύ και σκας. Σκέφτεσαι από μέσα σου… Μα καλά αυτό είναι το κράτος τ..

Δίπλωμα οδήγησης: Αλλαγή, αλλιώς πρόστιμο. Ποιούς αφορά;

Με πρόστιμα απειλούνται οι οδηγοί συγκεκριμένης κατηγορίας, αν δεν αλλάξουν τα διπλώματά τους μέχρι τις

Πρόταση της ΕΑΕΕ για υποχρεωτική ασφάλιση έναντι του σεισμού

Σύμφωνα με τον κ.Βαγιακάκο το ζητούμενο είναι το μοντέλοπου τελικά θα επιλεγεί για την εφαρμογή της υποχρεωτικής ασφάλισης. Η επεξεργασία ολοκληρωμένης πρότασης που θα προβλέπει

Μειώνουν τα ασφάλιστρα υγείας με νέα προσιτά προγράμματα οι ασφαλιστικές εταιρίες

«Καταιγισμός» από προσφορά σε προγράμματα υγείας , κύρια πρωτοβάθμιας περίθαλψης, έχει ξεκινήσει από τις ασφαλιστικές εταιρίες του κλάδου υγείας, αναγνωρίζοντας ότι η συγκεκριμένη αγορά ανοίγει προοπτικές για αύξηση των πωλήσεων μέσα στο 2013.

TOP 100 BEST GREEK SITES

car-insurance home insur alt life insur altpng     Ασφάλειες Οχημάτων Ασφάλειες Περιουσίας Ασφάλειες Ζωής

Ασφαλιστικές Πληροφορίες

Τι είναι ο Φιλικός Διακανονισμός?

Ο Φιλικός Διακανονισμός (Φ.Δ.) είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος να αποζημιώνεται ο ανυπαίτιος οδηγός ενός ατυχήματος από την ασφαλιστική του εταιρεία. Τα δύο εμπλεκόμενα μέρη συμπληρώνουν το έντυπο του Φιλικού Διακανονισμού και το κάθε μέρος κρατάει ένα αντίγραφο. Με άλλα λόγια, σε περίπτωση που κάποιος σας τρακάρει, μπορείτε να αποζημιωθείτε εύκολα και γρήγορα από την ασφαλιστική σας εταιρεία, προσκομίζοντας το έντυπο του Φ.Δ συμπληρωμένο πλήρως. 
Δηλαδή υπογράφουμε και τελειώνουμε σε οποιαδήποτε περίπτωση?

Δυστυχώς όχι. Υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις που πρέπει να ισχύουν προκειμένου να εφαρμοστεί ο Φιλικός Διακανονισμός. Συγκεκριμένα:
 

 • Το ατύχημα να συμβεί εντός της Ελλάδας.
 • Οι 2 ασφαλιστικές εταιρείες των εμπλεκομένων να είναι μέλη του φιλικού διακανονισμού.
 • Να μην εμπλέκεται τρίτο όχημα
 • Να μην υπάρχει σοβαρός τραυματισμός ή θάνατος.
 • Το εκτιμώμενο ποσό αποζημίωσης να μη ξεπερνάει τις 6.000€

 


Και τι κερδίζω με το Φιλικό Διακανονισμό?

Ο ανυπαίτιος οδηγός αποζημιώνεται από τη δική του ασφαλιστική εταιρεία γρήγορα,  χωρίς χρονοβόρες και γραφειοκρατικές διαδικασίες. Αποφεύγονται τυχόν αντιδικίες μεταξύ των εμπλεκόμενων λόγω των απλουστευμένων διαδικασιών. Ο ανυπαίτιος οδηγός έρχεται σε επαφή με τη δική του ασφαλιστική εταιρεία την οποία γνωρίζει και εμπιστεύεται.

Μήπως έχετε το έντυπο διαθέσιμο?

Το έντυπο του Φ.Δ. το παραλαμβάνεται μαζί με το ασφαλιστήριο συμβόλαιο και πρέπει να το έχετε πάντα στο αυτοκίνητό σας.

Απομακρυνόμαστε από τις ομάδες αυτοκινήτων.

Στις Εθνικές Οδούς απομακρυνόμαστε από τους αργούς οδηγούς (προσπερνώντας με ασφάλεια) ελαχιστοποιώντας έτσι τον κίνδυνο να εμπλακούμε σε ένα δικό τους ατύχημα.


Τι γίνεται στις περιπτώσεις όπου:

Το όχημά μου έχει υποστεί ζημιά και δεν ισχύει ο Φιλικός Διακανονισμός?


Η διαδικασία που ενδείκνυται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η ακόλουθη:

 • Καλέστε την Τροχαία
 • Καλέστε την Υπηρεσία Εξυπηρέτησης Ατυχημάτων (Φροντίδα Ατυχήματος) της ασφαλιστική σας εταιρείας.
 • Τα δύο εμπλεκόμενα μέρη καταθέτουν δήλωση στην ασφαλιστική τους εταιρεία (θετική ο υπαίτιος και αρνητική ο αναίτιος)
 • Πηγαίνετε το όχημά σας  στο συνεργείο
 • Καλέστε πραγματογνώμονα της ασφαλιστικής εταιρείας του υπαίτιου του ατυχήματος πριν επισκευάσετε το όχημά σας
 • Ο πραγματογνώμονας θα εκτιμήσει και θα συμφωνήσει το κόστος επισκευής
 • Προχωρήστε στην επισκευή του οχήματος
 • Καταθέστε το τιμολόγιο επισκευής στην ασφαλιστική εταιρεία του υπαίτιου οδηγού και αποζημιωθείτε

 

Ο υπαίτιος δεν παραδέχεται ότι «φταίει» για το ατύχημα?


Σε αυτήν την περίπτωση είναι προφανές ότι δε μπορεί να υπάρξει «Φιλικός» Διακανονισμός. Τα βήματα που οπωσδήποτε πρέπει να ακολουθήσετε είναι τα παρακάτω:

 • Καλέστε την Τροχαία επί τόπου (ακόμα και στην περίπτωση που υπαίτιος οδηγός εγκαταλείψει τον τόπο του ατυχήματος)
 • Καλέστε άμεσα την Υπηρεσία Εξυπηρέτησης Ατυχημάτων (Φροντίδα Ατυχήματος) της ασφαλιστικής σας εταιρείας.
 • Καταθέστε αρνητική δήλωση ατυχήματος και το Δελτίο Συμβάντων το οποίο έχει συντάξει η αρμόδια υπηρεσία της Τροχαίας, στην ασφαλιστική σας εταιρεία.
 • Επικοινωνήστε με την ασφαλιστική σας εταιρεία για τις περαιτέρω ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσετε. Η ασφαλιστική σας εταιρεία θα σας καθοδηγήσει ανάλογα την περίπτωση.


Υπεύθυνος πάντα ο οδηγός

Μην ψάχνουμε άλλοθι στα αυτοκίνητα ή στους δρόμους, ο οδηγός έχει την απόλυτη ευθύνη τόσο για το αυτοκίνητο όσο και για το δρόμο.Νυχτερινή οδήγηση

Το βράδυ που η οδήγηση είναι πιο κουραστική λόγω έλλειψης φωτισμού καλό θα ήταν να μην προσηλωνόσαστε στα φώτα των αυτοκινήτων που πλησιάζουν και εσείς απ τη μεριά σας να μην χρησιμοποιείτε την μεγάλη σκάλα όταν υπάρχει αντίθετη κυκλοφορία.Κινητό & οδήγηση

Στατιστικές έδειξαν ότι χρησιμοποιώντας το κινητό μας κατά την ώρα οδήγησης τετραπλασιάζεται ο κίνδυνος να εμπλακούμε σε ατύχημα. Ο κίνδυνος είναι ο ίδιος ακόμη και με τα hands free ή την ανοιχτή ακρόαση.


Φλας

Χρησιμοποιούμε τα φλας όχι μόνο όταν θέλουμε να στρίψουμε αλλά και όταν αλλάξουμε λωρίδα.  Να θυμόσαστε ότι το φλας προειδοποιεί δεν υποχρεώνει. Κρατάμε το αυτοκίνητο σε σωστή θέση πριν να στρίψουμε αριστερά. Όταν σταματάμε σε διασταύρωση ή περιμένουμε να σταματήσει η κυκλοφορία για να  στρίψουμε, φροντίζουμε να έχουμε τις ρόδες σε ευθεία θέση μέχρι να ελευθερωθεί ο δρόμος.

 

1 Logo International Life 652625413  yrt
 sde fghfgh fdghfgh
 dsf  10524816 10204332834951522 1122368639 n

 

Created by: SMP Social Media Management Partners