FacebookTwitterLinkedin

Εγγραφείτε στο site μας!

Ασφαλιστικά Νέα

ΕΣΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΊΖΕΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΣΑΣ;

Εσείς γνωρίζετε πόσο κοστίζει η ασφάλιση του σπιτιού σας; Απο  το www.insurancedaily.gr Μπορεί ο σεισμός στη Λευκάδα να ξυπνά εφιαλτικές μνήμες όμως ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τασπίτια μας δεν είναι ο Εγκέλαδος, αλλά τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Γνωρίζατε ότι το κόστοςασφάλισης ενός σπιτιού από τέτοια φαινόμενα ισοδυναμεί σχεδόν με 3 καφέδες το μήνα;Όσο και αν ακούγεται περίεργο, ο σημαντικότερος κίνδυνος – αν και δεν είναι καινούργιος – δημιουργεί μιανέα πραγματικότητα και ακούει στο όνομα «ακραία καιρικά φαινόμενα».Με τον όρο ακραία καιρικά ..

Πρέπει να εξασφαλίσεις τη σύνταξή σου.

Τελευταία η είδηση είναι παντού. Κόβουν τις συντάξεις! Τέλος οι επικουρικές! Μία σύνταξη θα παίρνεις και αυτή στα 360 ευρώ. Τέρμα οι συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ.   του Νίκου Μωράκη                              Ταράζεσαι, ανησυχείς και μπαίνεις σε διάφορα sites και αρχίζεις να το ψάχνεις. Ακούς τον Υπουργό να μασάει τα λόγια του, διαβάζεις και το πόρισμα της επιτροπής σοφών. Δεν βγάζεις νόημα. Μπερδεύεσαι ακόμα πιο πολύ και σκας. Σκέφτεσαι από μέσα σου… Μα καλά αυτό είναι το κράτος τ..

Δίπλωμα οδήγησης: Αλλαγή, αλλιώς πρόστιμο. Ποιούς αφορά;

Με πρόστιμα απειλούνται οι οδηγοί συγκεκριμένης κατηγορίας, αν δεν αλλάξουν τα διπλώματά τους μέχρι τις

Πρόταση της ΕΑΕΕ για υποχρεωτική ασφάλιση έναντι του σεισμού

Σύμφωνα με τον κ.Βαγιακάκο το ζητούμενο είναι το μοντέλοπου τελικά θα επιλεγεί για την εφαρμογή της υποχρεωτικής ασφάλισης. Η επεξεργασία ολοκληρωμένης πρότασης που θα προβλέπει

Μειώνουν τα ασφάλιστρα υγείας με νέα προσιτά προγράμματα οι ασφαλιστικές εταιρίες

«Καταιγισμός» από προσφορά σε προγράμματα υγείας , κύρια πρωτοβάθμιας περίθαλψης, έχει ξεκινήσει από τις ασφαλιστικές εταιρίες του κλάδου υγείας, αναγνωρίζοντας ότι η συγκεκριμένη αγορά ανοίγει προοπτικές για αύξηση των πωλήσεων μέσα στο 2013.

TOP 100 BEST GREEK SITES

car-insurance home insur alt life insur altpng     Ασφάλειες Οχημάτων Ασφάλειες Περιουσίας Ασφάλειες Ζωής

Ασφαλιστικά νέα

Πρόταση της ΕΑΕΕ για υποχρεωτική ασφάλιση έναντι του σεισμού

Σύμφωνα με τον κ.Βαγιακάκο το ζητούμενο είναι το μοντέλοπου τελικά θα επιλεγεί για την εφαρμογή της υποχρεωτικής ασφάλισης.

Η επεξεργασία ολοκληρωμένης πρότασης που θα προβλέπει

την υποχρεωτική ασφάλιση των κατοικιών για τον κίνδυνο σεισμού και η διαβούλευση επ΄ αυτής με το υπουργείο Οικονομικών, αποτελεί τη βασικότερη προτεραιότητα της διευρυμένης σε αρμοδιότητες Επιτροπής Περιουσίας, Αντασφαλίσεων, Μεταφορών & Σκαφών της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, που αυτές τις ημέρες οργανώνεται με νέα μέλη.

Η προθεσμία που έχει οριστεί από την κυβέρνηση «τρέχει», εκπνέει στα τέλη Απριλίου, και, όπως αναφέρει στο iw ο πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής της ένωσης, κ. Νότης Βαγιακάκος, στο αμέσως επόμενο διάστημα πρώτα η ίδια η Επιτροπή και εν συνεχεία η Ένωση καλούνται να καταλήξουν σε μια συγκροτημένη πρόταση από την οποία θα προκύπτει ο πραγματικός ρόλος του κλάδου στις ασφαλίσεις έναντι σεισμού.

Ο ίδιος ωστόσο διερωτάται γιατί –εμμέσως- αμφισβητείται η ευθύνη, κοινωνική και οικονομική, του κλάδου για την ανάληψη του ρίσκου της ασφάλισης και της παροχής του σέρβις στους ασφαλισμένους, όταν άπαντες γνωρίζουν ότι αυτός ακριβώς είναι ο ρόλος της ασφαλιστικής αγοράς, πολύ δε περισσότερο όταν η ασφαλιστική αγορά είναι η μόνη που διαθέτει την αναγκαία τεχνογνωσία;

Σύμφωνα με τον κ. Βαγιακάκο το ζητούμενο δεν είναι αν η ασφαλιστική αγορά θα έχει κεντρικό ρόλο στις ασφαλίσεις έναντι του σεισμού -κατά τον ίδιο αυτό είναι το αυτονόητο- αλλά το μοντέλο που τελικά θα επιλεγεί για την εφαρμογή της υποχρεωτικής ασφάλισης.

«Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που δεν διαθέτει ανάλογο πλαίσιο όπως και τον αναγκαίο μηχανισμό» αναφέρει χαρακτηριστικά, για να προσθέσει ότι «το κράτος έχει «συνηθίσει» τους πολίτες σε ρόλο αρωγού για περιπτώσεις καταστροφικών γεγονότων με αποτέλεσμα ο καταναλωτής να μην μπορεί να αντιληφθεί τη σημασία της ασφάλισης. Μάλιστα, το κράτος ουδέποτε διέθετε τα αναγκαία κονδύλια ώστε να χρηματοδοτήσει το «έργο» του, με αποτέλεσμα σε περιπτώσεις καταστροφικών συμβάντων να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό».

Πλέον όμως, όπως εξηγεί, τα δημοσιονομικά της χώρας δεν επιτρέπουν ανάλογες αντιδράσεις, με αποτέλεσμα να καθίσταται επιβεβλημένη η θεσμοθέτηση ενός πλαισίου που θα προβλέπει την υποχρεωτική ασφάλιση των κατοικιών έναντι του σεισμού και, βέβαια, τη συγκέντρωση των αναγκαίων αποθεμάτων για αποζημιώσεις ευρείας κλίμακος.
Η υποχρεωτικότητα της κάλυψης διασφαλίζει μια κρίσιμη μάζα ασφαλισμένων ώστε να μπορέσει ο κλάδος να λειτουργήσει στα πρότυπα της ασφαλιστικής αγοράς, τονίζει ο κ. Βαγιακάκος και προσθέτει ότι το ζητούμενο είναι να αποφασίσουμε:

-      πώς θα ασφαλίσουμε τα ακίνητα,
-      με ποιο κόστος, όπως και
-      ποιο θα είναι το λεκτικό της σχετικής πρότασης.

Τέλος, πέρα από τα όσα προαναφέρθηκαν σχετικά με την υποχρεωτική ασφάλιση της περιουσίας για ζημίες έναντι του σεισμού, στις βασικές προτεραιότητες της Επιτροπής είναι επίσης η ενίσχυση των επαφών με την πολιτεία για όλα τα κρίσιμα ζητήματα της αγοράς, η ανάπτυξη συνεργειών με το δημόσιο, καθώς και η τόνωση της εξωστρέφειας ώστε ο κλάδος να βρεθεί ακόμη πιο κοντά στον ασφαλισμένο.

ΠΗΓΗ: insuranceworld.gr

1 Logo International Life 652625413  yrt
 sde fghfgh fdghfgh
 dsf  10524816 10204332834951522 1122368639 n

 

Created by: SMP Social Media Management Partners